neofront hemsida kåseri 3-4
persiska viken
kåseri nr 3-4Välkommen till Neo,s hemsida
Kåseri nr 3.Arabiska viken delar Dubai, ett sorlande strandliv av lastfartyg, små båtar som du kan åka över till guldkvarteret.Det är så indelat att det finns inga gatunamn utan bara kvarter och dessa kvarter har då ett visst utbud av varor ex.Guld,fisk,tekniska etc. i guldkvarteret (souk) finns det över 400 guldbutiker,enormt glänsande.
Efter kajerna ligger lastbåtarna i långa rader efter och i bredd,de kommer med varor från olika länder.Eftersom arbetskraften är billig finns det många  arbetare i hamnen, det var väldigt sparsamt med lasttruckar, det mesta lastades och lossades manuellt, vilket slit i ofta hög temperatur.Det är facinerande att tillbringa stunder längs kajerna.flaggan är Emiratets flagga.
Strövtågen i Dubai fortsätter.......
 

kåseri nr 3-4
Kåseri nr 4.
Ett besök på museet ett måste,det är en historiskt plats, landet som började som en oas i öknen. Att ta en rundtur med en dubbeldäckad buss är ett bra sätt att se staden att fototografera från överdäcket på bussen. Det kostar c:a 350 kr.men då ingår besöket på museet, dessutom 1 timmes båttur på persiska viken,biljetten gäller i 24 timmar,du kan hoppa av var som helst vid centrum -anläggningar och ta en senare buss vidare.Centrumanläggninarna är många i putsad marmor och flotta affärer,dyra !Det finns naturligtvis billigare affärer,marknader .Återkommer senare med lite insyn om priser m.m. 
Man ser inte speciellt många poliser i staden.En gång när jag åkte med äldsta son i bil på motorvägen, det går 5-6 filer motorväg ända in i centrum, det är också bilbälteslag i landet, vi hade glömt bältena,polisbilen körde upp jämsides,en polisen pekade på sin axel och åkte vidare, vi förstod.Mera kommer........

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.05 | 09:28

Tänkte på dig idag Neo i år blir det 10 år sedan du lämnade oss och du kommer att fylla 85 i höst . Oj vad åren går fort , saknar dig

...
19.12 | 19:08

Tänk vad tiden går Neo men du finns alltid i mitt hjärta

...
30.04 | 16:03

Fastnade i dina intressanta livsberättelser. Kunde gott bli en bra bok. Nu har jag suttit en timme, fast, men har lite annat för mig.😊 Återkommer..

...
01.03 | 13:58

hejsan. sag just det har medelander. vilka foton.

mvh joachim nyberg

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS