En dag på krogen
I hotelllobbyn
😉 Man föreställer sig att i ett muslimskt land förekommer det ingen alkohol. I Aramemiratets provinser är det olika, en del har totalförbud andra är det tillåtet. I Dubai finns det på alla hotell fullständiga rättigheter,du kan få en absolut vodka i baren eller resturangen på hotellet om du vill.
Har du uppehåll o arbetstillstånd kan du söka för inköp på (systembutiken )du får ett kort liknande motbok,där det registreras vad du handlar,du har tillstånd på ett fast belopp i månaden.Det är den enda varan du betalar skatt på i Dubai 30%.
Priserna på mat och dricka på barer o krogar är något billigare än på våra krogar i Sverige.
En varm dag då jag var i city,var det skönt att gå in i en hotelllobby, där det är svalt och tempererat.Jag satte mig i en fåtölj,det satt några flera kring bordet,bl.a.en äldre man i vit fotsidad.Efter ett tag tittade han på mig och frågade,tycker du jag skall berätta hur många fruar jag har ?(man kan ha upp till 4 fruar) Vill du berätta så gör det,svarade jag.Jag skall säga dig att jag har en fru,vi har varit gifta i 45 år.En räcker, det blir stora problem med flera sa mannen eftertryckligt.
Jag fortsatte in till baren för en läskande kall pilsner.................

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.05 | 09:28

Tänkte på dig idag Neo i år blir det 10 år sedan du lämnade oss och du kommer att fylla 85 i höst . Oj vad åren går fort , saknar dig

...
19.12 | 19:08

Tänk vad tiden går Neo men du finns alltid i mitt hjärta

...
30.04 | 16:03

Fastnade i dina intressanta livsberättelser. Kunde gott bli en bra bok. Nu har jag suttit en timme, fast, men har lite annat för mig.😊 Återkommer..

...
01.03 | 13:58

hejsan. sag just det har medelander. vilka foton.

mvh joachim nyberg

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS